Welk zomertype ben jij?

Welke type zomer-ondernemer ben jij?

En per type de tips die nodig zijn om er een top zomer van te maken.

Want de schoolvakantie gaan beginnen de komende weken.

Ga je op vakantie? 
Neem je extra dagen vrij om thuis te zijn met de kinderen?
Ga je juist extra werken?
Of de 'rust' van de zomer gebruiken voor achterstallig onderhoudt?

EEN PAAR TIPS OM ER VOOR TE ZORGEN DAT HET EEN RELAXTE EN TOCH NUTTIGE ZOMER WORDT.


Welk type ben jij?

 1. Oh mijn god wanneer gaan we eindelijk op vakantie. Ik MOET rust.
  Oftewel het type dat zo ontzettend veel van zichzelf gevraagd heeft de afgelopen maanden dat je het liefst de zomer helemaal niks doet. Alleen maar bijkomen. Ander ga je misschien nog wel richting een burn-out.

  Ben jij dit? Dan zijn dit jouw tips.

  Get yourself an unlimited amount of permission slips.
  Geef jezelf alle toestemming om bij te komen en uit te rusten tot je weer bent opgeladen en je je enigzins jezelf voelt. Te snel weer aan de slag gaan, gaat helemaal geen zin hebben. Sterker nog, dan zit je in december na de feestdagen in de burn-out...

  Dus maak goede afspraken met je partner, regel een paar dagen extra oppas voor de kids. Opa en oma's kunnen dat heeeel goed. Ik hoor al weken wanneer ze bij oma mogen logeren. 
  Lees, slaap, wandel, droom, mijmer. Doe wat nodig is om uitgerust aan de slag te gaan.
  En komen de schuldgevoelens of 'ik zou toch nu weer aan de slag MOETEN' - gremlins langs. Bedankt ze vriendelijk toch resoluut en ga door met wijntjes drinken op zwoele zomer avonden.
  Got it? 

 2. Huh is de zomer alweer voorbij? En wat heb ik nu eigenlijk gedaan?
  Het type dat in een andere structuur het overzicht en de focus verliest. De zomer-vakantie-weken zijn anders. De structuur is er vaak uit. Je staat niet meteen om 6.30 uur op om om 8.15 de deur uit te vliegen met tassen, jassen en een boterham in je mond. (oké overdrijven is ook een vak maar je begrijpt wat ik bedoel).
  Iedereen draait zich nog even om. Je ontbijt rustig en dan breng je de kids naar de vakantie bso of opa en oma. Of je werkt alleen als de kinderen buitenspelen ofzo.

  Ben jij dit? Dan zijn dit jouw tips.

  Bepaal nu welke projecten en activiteiten je gaat doen deze zomer. Je administratie op orde brengen? De website vernieuwen? Je nieuwe aanbod uitwerken? Of gewoon doorgaan met wat je deed alleen in een ander tempo?
  Maak elke avond een korte to-do lijst met dingen die je de dag daarna echt gaat doen. Doe ze en schrijf je tadaaaa lijstje aan het einde van de dag. Oftewel schrijf op wat je allemaal gedaan hebt. En vier het dan! Met een ijsje. 2 uur eerder stoppen dan je normaal zou doen, lekker de bbq aan gooien.

 3. Zomer? Dat verandert toch niks aan mijn werkweken?
  Je gaat gewoon lekker door zoals je bezig bent.


  Ben jij dit? Dan zijn dit jouw tips.

  Pak ergens een moment voor reflectie. Hoe ging het afgelopen half jaar. Waar wil je meer van doen? Waar wil je eigenlijk mee stoppen? Kloppen je doelen nog? Waar zijn aanpassingen nodig?

Wat ga jij doen? En welk type ben jij?

Liefs, Jitske

ps. er zijn 2 plekjes vrij voor de strategiedagen deze zomer. Een dag waarin we de chaos in jouw hoofd gaan omzetten naar een helder plaatje, beeld en actieplan.

Zoals bijvoorbeeld Anne die in haar huidige coachtraject super veel puzzelstukjes van haar business helder heeft gekregen maar de puzzel nog niet kon leggen. Na een dag heeft ze helder voor wie ze wat doet, welke prijzen daarbij horen waarom zij daarin de beste én kan dit verwoorden naar potentiële klanten toe. Meer info? Stuur me even een persoonlijk berichtje, jitske@vandroomnaardaad.nl.


>