Dit MOET je van mij doen…

Hoe gaat het met je doelen en dromen voor 2019?

We zijn alweer bijna twee maanden verder. De tijd vliegt, vind je niet? 
Januari is om op te starten. 
Februari is maar een korte maand. 
En zo gaat het jaar super snel voorbij en heb je (weer) niet echt gedaan wat je wilde.

Daarom deze friendly reminder om even een moment te nemen om stil te staan bij wat je aan dromen en doelen hebt opgeschreven aan het begin van het jaar. 

Ik hou van dromen en doelen. 
Ik hou van vooruitgang. 
Doorpakken is echt mijn ding.
Dingen realiseren. 
Ik doe vreugdedansjes als ik mijn doelen haal. Omdat dankbaar zijn, trots zijn, waardering hebben voor wat is en gek doen ervoor zorgt dat je je doelen nog sneller behaalt.

En ik doe vreugdedansjes als ik ze niet haal, want dan kan ik uitzoeken waarom ik er nog niet ben en bijsturen. 

PAK ZE ERBIJ EN DOE DE CHECK

Dus , pak je doelen erbij. 

Heb je ze opschreven aan het begin van het jaar?

Zo niet, helemaal niet erg. Je kunt het alsnog doen. Neem een uurtje de tijd om te dromen en op te schrijven wat 2019 een geweldig jaar voor jou zou maken.


Heb je ze wel?
Pak ze erbij en wees brutaal eerlijk. Hoe gaat het ermee? Lig je lekker op schema? Of kwam het leven er even tussendoor? Een verhuizing, zieke kinderen, familieproblemen. Ook niet erg. Daarvoor is deze check. Dan kun je bijsturen.

Stil staan bij je dromen en doelen MOET!

Ik hou niet zo van het woord moeten. Liever gebruik ik het helemaal niet. Het woord MUST is een stuk fijner. Maar niet echt lekker Nederlands.


Toch meen ik het héél serieus en doe het vooral met heel veel plezier. Stil staan bij wat je wilt en wat je gaat doen is een MUST voor elke succesvolle ondernemer. Want we hebben allemaal onze ballen hoog te houden. 

Weten wat je wilt en belangrijk vindt, privé en zakelijk, is ontzettend belangrijk. Anders laat je je leiden door de waan van de dag. Dan ga je mee in andermans prioriteiten en dromen.

Het kost je maar twee uurtjes elke drie maanden 


Dus nogmaals pak ze erbij. Kijk terug. Begin met opschrijven wat je allemaal bereikt hebt de afgelopen drie maanden. Doe een vreugdedansje. Vertel het een vriendin. En schrijf dan op wat je de komende drie maanden gaat doen. Schaaf doelen bij. Maak dromen groter. Wees eerlijk. Luister naar je gevoel. Plan ze in. Blijf stappen maken. Hoe klein ook.

Ik droomde van 150.000 euro in 2018

Ergens halverwege 2018 ben ik me gaan verdiepen in money mindset. In de blokkades die ik had op geld verdienen. Waarom bleven de klanten weg? Waarom voelde ik me zo vaak een bedrieger. Wie ben ik om een ander hierbij te helpen? Allemaal blokkades die in de weg stonden van het werk doen waar ik goed in ben, waar ik ontzettend gelukkig van word en waar ik een lekkere boterham van kan eten. 

Dus besloot ik dat het mijn droom was dat ik €150.000 zou gaan omzetten. 


Dat is in 2018 niet gelukt. Maar die €150.000 heb ik wel gekregen. Weliswaar via andere wegen. Maar het was er.

In december besloot ik dat ik een nieuw huis wilde. Ik omschreef het huis tot in details. En sprak uit dat ik dat huis 1 februari wilde hebben. Onhaalbaar in deze markt? Hahaha dacht ik ook. Groot dromen mag toch?

En ja hoor op 31 januari werd het bod goedgekeurd voor het huis dat straks alles is wat ik in detail heb omschreven. Prijs, m2, vloerverwarming, tuin op het zuiden, kindvriendelijke straat en ga zo maar door.

Wat ik hiermee wil zeggen is dit: als ik niet de tijd had genomen om te dromen. Het op te schrijven. Het uit te spreken (selectief overigens). En al mijn wachtwoorden te veranderen in 150.000euro!!! dan betwijfel ik of ik het voor elkaar had gekregen om mijn droomhuis en 150.000 euro werkelijkheid te laten worden.

Dus, wat ga jij nu doen?

Niks? Nou tof dat je tot hier bent gekomen met lezen. 

Je doelen erbij pakken en evalueren? Top! Super goed.

Weet je het niet zo goed? Wil je wel wat doen maar lukt het niet. Kom je er niet toe? Weet je niet waar te beginnen?

In één ochtend je dromen en doelen helder voor 2019 én een concreet actieplan

Kom dan naar de workshop. Tijdens de workshop help ik je je dromen en doelen helder te krijgen en om te zetten in een concreet actieplan. 


En niet alleen dat. Door de intieme setting met 6 andere onderneemster, ga je weg met een berg enthousiasme en inspiratie. Meld je dan aan voor de workshop op 28 maart van 10.00 – 13.00 uur. Meer informatie vind je hier.

Nog vragen of wil je wat met me delen? Ik hoor het graag. Je mag me altijd mailen.

Liefs, 
Jitske

>