Ben jij een RHINO of een UNICORN?

Ben jij een UNICORN of een RHINO?

Huh?!

Ik leg het uit.

Er zijn grofweg twee manieren om te ondernemen of te werken.

Je hebt de Rhino manier - hard werken is dé manier

Je gaat er keihard voor. Werkt lange dagen. Bent altijd druk. Stelt hoge eisen aan en targets voor jezelf. Beukt door de obstakels heen. En je vindt het héérlijk!
Dit is de manier van werken die ik leerde bij Microsoft. Druk zijn is daar de norm. Als ik zei dat ik niet druk was, kreeg ik vreemde blikken. Alles draaide om presteren. Hard werken. Jezelf profileren.
Dit was ik dus ook gewend toen ik voor mezelf begon.

En de Unicorn manier - vanuit flow en ease is the way to go

Unicorns werken vanuit flow, vertrouwen, alignement. Je goed voelen en van daaruit actie ondernemen is het belangrijkste. Tijd nemen voor reflectie, meditatie en inspiratie is dagelijkse kost. Om van daaruit je klanten te bedienen.

Dit is hoe ik nu werk. Maar oh mai dat heeft even gekost om die omschakeling te maken.

Want bij ondernemen, horen toch lange dagen? Dat is toch zwoegen en moeilijk?

Ja, moeilijk heb ik het ook wel eens. Want regelmatig word ik geconfronteerd met de Gremlins in mijn hoofd die dat herhalen. En zeggen dat lummelen, lezen en mediteren toch echt geen werken is... Keer op keer kies ik er voor om de Gremlins te bedanken voor hun zorgen en er niet naar te luisteren. Toch weer te gaan voor het volgen van wat me energie geeft, wat me makkelijk af gaat.

Welke manier levert het meeste op?

Dan bedoel ik geld, leuke klanten, een relaxte lifestyle die te combineren is met je gezin?
Dat is voor mij de laatste manier. Dat is duidelijk. Dit geldt overigens niet voor iedereen.
Maar wel voor alle vrouwen met wie ik werk.

Het mooie is. Wanneer ik vastloop in mijn bedrijf. Wat elke ondernemer een aantal keer per jaar/maand/week/dag 😉 heeft en ik laat los. Ga minder hard werken. Of in ieder geval de oude definitie van hard werken laat ik los, dan gaat het weer stromen. Dan komen er oplossingen voor problemen omhoog. Inspiratie naar boven voor een nieuwe blog. Klanten die uit het niets bellen of mailen of ik nog plek heb.

Welke manier wil jij? Rhino of Unicorn?

Laat je mij weten welke manier jouw voorkeur heeft en of je dit al doet of graag wilt gaan doen.
Als je het leuk vindt, kijken we samen naar de eerste stap om van Rhino naar Unicorn te gaan. Stuur me een mailtje en we maken een telefonische afspraak van 30 minuten om jouw eerste stappen te bepalen.

Volgende week Themaweek: ondernemen vanuit flow. Ben je erbij?

Volgende week is er een themaweek in de Facebookgroep Ik - Onderneemster - Moeder over ondernemen vanuit flow. Ben je erbij? Like de pagina dan hier.

Liefs,
Jitske Lochtenberg

Claim jij de laatste plek voor de Dromen en Doelen workshop op 28 maart?

Er is nog 1 plek vrij voor voor de Dromen & Doelen workshop. Dus vind jij het lastig helder te hebben wat je dromen zijn?
Om focus te houden?
Je doelen te bepalen?
En daar een actieplan aan te koppelen?
Dan is deze workshop perfect voor jou!
Voor meer informatie en aanmelden: www.vandroomnaardaad.nl/dromen-doelen-workshops-aanmelden/

>