STOP draai negatieve gedachten om

90% van onze gedachten zijn negatief!

Geloof je dat?

Veel hè?! Ik schrok me kapot toen ik dat hoorde.
Best rot als je gelooft dat je je gedachten kunt sturen. 
Dat je gedachten bepalen hoe je je voelt. 
Dat hoe je je voelt, bepaalt hoe je handelt.
En dat het zelfs heel veel te maken heeft met wie en wat je aantrekt. 

Dus stel je eens voor wat er gebeurt wanneer je 90% van de tijd negatieve gedachten hebt. Over jezelf. Over de ander. Over het weer. Over de buurman van de beste vriend van je achternicht. Over de hoek van de tafel waar je net tegen aanliep.

We hebben het zelf vaak niet eens door maar we denken veel nare dingen over onszelf. 
Ik zou echt meer aandacht voor mijn kinderen moeten hebben.
Waarom zouden potentiële klanten ze mij geloven?
Hè wat stom van mezelf, weer de eieren vergeten.
Wat heb ik toch eigenlijk lelijke onderarmen.
Waarom heb ik nou weer niet mijn to-do lijstje afgewerkt.

Of wat algemenere negatieve gedachten. Over waarom je bedrijf nou niet lekker loopt, je toch weer je geduld verloor bij het aandoen van alle sjaals, handschoenen en mutsen omdat het niet snel genoeg ging.

Er is iets wat we kunnen doen wanneer we onszelf vast draaien in negatieve gedachten.

Deze vier stappen helpen je om om te gaan met negatieve gedachten 

(90% van wat je denkt op een dag).

1. STOP 

Op het moment dat je doorhebt dat je weer niet echt gezellige, helpende of positieve gedachten hebt. STOP. 

2. Instant forgiveness 

Vergeef jezelf meteen dat je het 'weer' deed. Het heeft namelijk geen zin om jezelf af te straffen als je ontdekt dat je eigenlijk heel lelijk over jezelf denkt.

3. Wat wil ik eigenlijk echt? 

Achter die gedachten zit namelijk een verlangen.
Negatieve gedachten: Waarom lukt het me nog steeds niet voldoende klanten te vinden? (Ben ik wel goed genoeg, kan ik dit wel etc.)
Verlangen: financiële rust, nuttig zijn, van waarde zijn voor andere.

4. Wat kun je nu doen om dat verlangen een plek te geven?

Het verlangen waar je hierboven op uit bent gekomen is vaak te groot. Maar je hebt er ook een kleinere versie van. Wil je meer rust in je dag maar lukt dat niet door de kids die maar om je aandacht vragen? Pak een lekker kopje koffie en ga in de winterzon zitten. 5 minuutjes.
Wil je meer financiële vrijheid? Maar haal je je omzetdoelen keer op keer niet? Doe bij elke ontvangst op je bankrekening een vreugde dansje en zing "I'm a money maker, lalala". Heb je hem weer dat liedje...

Op naar meer happy thoughts!

Liefs,

Jitske

ps. snelle denker? Zijn de gedachten al in je hoofd voordat je het doorhebt? Je bent niet de enige. Denk dat we dat allemaal hebben. Boek een focus-call en in 30 minuten tijd geef ik je een aantal persoonlijke tips om die gedachtespinsels in je hoofd aan te pakken.

GRATIS FOCUSSESSIE?

Graag kijk ik met je mee om ervoor te zorgen dat ook jou gedachten omgedraaid worden naar positieve, helpende gedachten.

>