To-do lijst afwerken of iets voor mezelf doen?

To-do lijst afwerken of iets voor mezelf doen?

Hoe kies jij? Ik ‘memo’. Blog van Traiënne, deelneemster van de training ‘Vol energie in je kracht’

"Tijdens de eerste dag van de training gingen we aan de slag met waarden en liet Jitske een manier zien hoe je er achter komt welke waarden het belangrijkst voor je zijn. In het kort kwam het er op neer dat we alle waarden die we belangrijk vonden stuk voor stuk op een memo post it schreven en dat je er dan twee naast elkaar legde en jezelf afvroeg: als ik wel vrijheid ervaar maar geen respect, vind ik dat oké? Of als ik geen respect ervaar maar wel vrijheid, vind ik dat dan oké? Een super simpele manier waardoor ik snel door had wat meer prioriteit krijgt en wat niet. Mijn gevoel vertelde mij namelijk meteen wat ik belangrijker vond."

(Een kort berichtje van mij (Jitske) tussendoor: deze oefening met de waarden en hoe je ze kunt vergelijken is te zien op YouTube.)

Ik memo

"Ik doe dit nu thuis ook en dat noem ik Memoën. Van het weekend stond ik bijvoorbeeld nog voor de keuze: als ik nu deze berg was opvouw en daardoor gehaast naar dat feestje ga, is dat oké voor mij? Of als ik de was laat liggen en relaxt naar dat feestje kan, is dat dan oké voor mij?. De keuze was snel gemaakt, ik heb de was laten liggen en ben rustig naar het feestje in de stad gegaan."

"Heerlijk, voorheen had ik namelijk gestrest de was opgevouwen en was ik gehaast naar dat feestje vertrokken, geïrriteerd en met eigenlijk al geen zin meer. De was had wel prioriteit gehad als de schoonmaakhulp was gekomen. Het werkt dus twee kanten op. Memoën helpt mij bij het maken van bewuste keuzes. Wat is er nu echt belangrijk?"


Traiënne (31), moeder van Kellan (2,5) was een deelneemster van het programma ‘Vol energie in je kracht’ en kwam tijdens de training met de aanpak hoe zij sinds de eerste trainingsdag omgaat met haar to do lijstje.