Vind jouw droombaan in 2018

Vind jouw droombaan in 2018

Lees dan dit! En beantwoord de vragen.

Staat 2018 voor jou in het teken van het vinden van nieuw werk?

En zou het niet fijn zijn als dit jouw droombaan is?

Of vind je het moeilijk te geloven dat dat kan? En wil je vooral wat anders.

In deze blog help ik je de eerste stappen te zetten richting het werk van je dromen. Over een paar weken volgt er een blog waarin ik je door middel van 7 tips help die droombaan te vinden.

Als ik maar plezier heb in mijn werk

Eerst even dit. Ik vind het al sinds mijn eerste bijbaantje bij een speelgoedzaak belangrijk dat ik plezier heb in mijn werk. Als ik er geen plezier in heb dan kap ik ermee.

Zo werkte is dus welgeteld 1 week bij de Intertoys in Amstelveen om vervolgens met pijn in mijn buik ontslag te nemen. Speelgoedrekken afstoffen en kadootjes inpakken vond ik verschrikkelijk! En dan heb ik het nog niet over de klik die ik niet had met mijn collega’s en de klanten die ik te woord moest staan.

Mijn tweede bijbaantje bij een indoor volleybal centrum was geweldig. Ik deed super leuk werk. Had hele gezellige collega’s. Werkte met mensen die uit waren op een avondje plezier. Ik leerde er veel door de verschillende dingen die ik er mocht doen.

Bij mijn eerste echt baan ontdekte ik hoe fijn ik het vond werk te doen waar een beleving en een boodschap aan verbonden zat. Iets te doen wat betekenis heeft. Waar mensen iets uit konden halen.

Zonder te weten wat mijn droomwerk nou precies was, ben ik altijd op weg geweest naar werk waar ik blij van werd. Werd ik er niet meer blij van, dan ging ik weg. Soms om er achter te komen dat ik zelf iets op te lossen had met mezelf, zoals grenzen aangeven of voor mezelf staan. Dat neem je namelijk ook mee naar je volgende baan. Soms omdat ik nog een beetje beter wist hoe dat droomwerk eruit zag en merkte dat mijn huidige werk dat niet kon geven.

Ik heb mijn droombaan

En nu heb ik mijn droombaan. Ik werk met geweldige vrouwen die meer uit zichzelf willen halen en bereid zijn hier het werk voor te doen. Ik heb er heel veel plezier in. Kom nooit meer uitgeblust thuis. En blijf mezelf continu ontwikkelen.

Dat kan jij ook! Als je maar weet welke kant je op wilt. Als je maar bereid bent om stappen te nemen. Maat ja hoe weet je dat? Welke kant je op wilt? Daar kun je op vele verschillende manieren achter komen. Bijvoorbeeld door loopbaancoaching. Of door er met mensen over te praten. Of door allerlei online informatie die je hierover kunt vinden.

En door mijn blogs te lezen. 🙂 In mijn blogs help ik je graag op weg. Ik begin met je een paar vragen te stellen. Geef daar eens antwoord op.

Geef antwoord op deze belangrijke vragen

Stel je eens voor dat het kan. Werk doen waar je energie van krijgt. Werk waarin jij je talent kwijt kan. Een werkdag achter de rug hebben en dan niet leeggezogen thuis gekomen. Weet je hoe dat eruit ziet? Hoe dat voelt?

Beantwoord onderstaande vragen en krijg meer inzicht in hoe dat werk uit je dromen eruit ziet.

  1. Wat voor een werk doe je als je je droombaan hebt?
  2. Hoe voel je je als je dit werk doet? En probeer dat gevoel eens op te roepen. Door bijvoorbeeld te denken aan een moment waarop je dit gevoel ervaren hebt.
  3. Waar werk je? Wat voor een omgeving? Wat voor een soort bedrijf? Welke stad?
  4. Met wie werk je? Wat voor een soort collega's hebt je? Of wat voor een soort klanten?
  5. Hoe ziet een werkdag er dan uit? Omschrijf is je ideale werkdag.
  6. Hoeveel verdien je? Ook niet onbelangrijk.
  7. Hoeveel uur werk je? Want we denken vaak dat iets moet of normaal is maar als het gaat om jouw droombaan, wat wil jij dan?
  8. Wat vind jij belangrijk in je werk? Wat zijn je waarden?
  9. Wat laat je na? Wat is je missie?

Omschrijf je antwoorden zo uitgebreid en duidelijk mogelijk. Het gaat over je droombaan dus alles mag. Als je dan de antwoorden hebt. Praat er over met mensen. Met je partner, vriendinnen, familie. Wie weet wat er door dit te delen op je af gaat komen.

Vind je het lastig om dit zelf te doen? Kom je niet veel verder? Of maak je er de tijd niet voor? Ik ben bezig met een nieuwe workshop. Een dag waarin je aan de slag gaat met jouw droombaan of het werk van je dromen. Een startpunt van waaruit jij je zoektocht kunt beginnen. Een dag waarin jij er achter komt waar je energie van krijgt, waar je goed in bent, hoe jouw droombaan of werk van je dromen eruit ziet.

Heb je interesse? Stuur me dan even een berichtje (jitske@vandroomnaardaad.nl). Dan zet ik je op de lijst en krijg jij als eerste de kans om je aan te melden voor deze geweldige dag.

Liefs,

Jitske

ps 1. DEEL DIT ARTIKEL alsjeblieft met jouw netwerk door op de Facebook, LinkedIn en Twitter  knoppen te klikken, want zo kunnen bevriende dames in jouw netwerk ook van deze blog profiteren.