Zo krijg je jouw dromen helder voor 2018

Zo krijg je jouw dromen helder voor 2018

7 tips inclusief podcast!

Allereerst hoop ik dat je fijne kerstdagen hebt (gehad). Mijn dagen zaten vol van familie, eten en quality time met de mensen die ik lief heb. Heerlijk.

Ik bereid je alvast voor. Dit is een langere blog dan je van me bent gewend. In de kopjes geef ik zo duidelijk mogelijk aan waar het over gaat dus dan kan je skippen wat je minder interessant vindt. 🙂

Dromen over 2018

Toen ik zat te denken over mijn laatste blog van het jaar, was ik ook bezig met mijn dromen voor 2018. Want hoe je het ook wendt of keert het einde van het jaar blijft voor mij een mooi moment van reflectie. Ik hoorde laatst ook een podcast waarin het ging over goede voornemens. David de Cock (van 365 dagen succesvol) zei: “Ik geloof niet zo in goede voornemens want die gaan uit van slecht gedrag. Ik werk liever met verlangens.” Ik had het zelf niet mooier kunnen omschrijven. Nou ja misschien wel. Ik geloof in dromen die uitkomen. 🙂

De kracht van het helder hebben van je dromen

Nu stil staan bij waar je naar verlangt in 2018. Waar je van droomt, doet enorm veel. Want als je er van te voren bij stil staat. Die verlangens en dromen kunt voelen, voor je kunt zien, kunt horen dan wordt daarmee de kans dat ze echt gaan gebeuren veel groter.

Op een boemerang kaartje in de kroeg

Ik denk dat ik er een jaar of 7 geleden mee ben begonnen. Samen met mijn goede vriendin Simone in de kroeg aan de wijn. In het toilet hingen altijd die leuke gratis kaarten. Misschien nu nog steeds eigenlijk, zegt wat over mijn uitgaansleven… maar dat terzijde. We hadden er weer een te pakken en begonnen te dromen. Over werk. Over de liefde. Over de tripjes die we wilde maken. En alle andere dromen. Alles wat er maar op de kaartje paste. Om vervolgens het kaartje op te bergen, weg te stoppen en pas een jaar later weer erbij te pakken. Het leuke was heel vaak hadden we 80% van de dingen op het kaartje ook daadwerkelijk gedaan. De stappen die ik je hieronder geef zijn ietswat uitgebreider dan wat ik met Simone deed.

Mijn eerste podcast met de 7 stappen

Dus doe je mee? Ik help je erbij. In deze blog geef ik je de 7 stappen om je dromen helder te krijgen. Als je liever luistert dan heb ik deze zelfde stappen opgenomen in een podcast. Mijn allereerste podcast. Omdat ik de laatste tijd zelf zo fan ben van podcast. Heerlijk voor in de auto of op de fiets.

Stap 1 – Plan een moment

Want ik weet hoe dat gaat. Maak je hier niet ergens een momentje voor vrij dan is het zo weer maart en denk je: ‘ach laat maar, het heeft nu toch geen zin meer.’ Overigens heeft het dan ook nog zin. Maar doe het nu maar. Plan een moment in waarop jij gaat dagdromen over waar je naar verlangt in 2018.

Stap 2 – Een fijne plek

En doe dit op een fijne plek. Lekker thuis op de bank als je niet gestoord wordt. Aan je grote eettafel. Of misschien wel in de natuur, het bos, het strand. Of ergens in een lekker koffietentje. Een plek waar jij je in ieder geval super voelt. Even geen stress en rust. Zodat je in die droomflow kunt komen.

Stap 3 – De gebieden in je leven

Bepaal dan de gebieden in je leven waarover je wilt gaan dromen. Bijvoorbeeld je werk, je eigen bedrijf, je relatie, je rol als moeder, de plannen voor jezelf.

Stap 4 – De juiste mood

Cruciaal. Want als jij gestrestst bent zit je niet in een flow. Komen de dromen of verlangens vanuit een te kort. En niet vanuit mogelijkheden. Eigenlijk werkt het het beste als je even naar de podcast gaat en bij minuut 4.44 help ik je aan die juiste mindset. Je hoeft alleen maar te luisteren.

Stap 5 – Let the dreams begin

Wat wil je? Wat zou voor jou 2018 een super tof gelukkig, gezond, relaxt, vitaal of succesvol jaar kunnen maken? Ga je een nieuwe baan zoeken? Waarin je wel je talenten kwijt kan en waar je energie van krijgt? Ga je eindelijk die stap zetten om voor jezelf te beginnen? Ga je voor dat vitalen en fysiek sterke lijf? Ga je aan de slag met je mindset omdat je weet dat er meer in je zit dan je eruit haalt? Ga je die droomreis plannen en boeken? Een tripje met vriendinnen? Eten in dat ene restaurant? Echt aanwezig zijn als je met je kinderen bent? Luisteren naar je partner? Ik bedoel echt luisteren?

Stap 6 - Schrijf op

En schrijf dit allemaal maar op. In korte bullits. Of uitgebreide zinnen. Als je maar niet in hopen of willen praat maar ik actieve zinnen. Bijvoorbeeld: in 2018 heb ik … gedaan. Of meer in bullits: vakantie naar zuid Italië. Italiaans geleerd.

Stap 7 – Moodboard

En de laatste stap. Maak het visueel. Op een prikbord. Wit vel papier. Met plaatjes. Quotes. Foto’s. Tekeningen. En altijd met een foto van jezelf ertussen. Zodat het universum weet dat het jouw dromen zijn die uitkomen.

Gefeliciteerd!

Gefeliciteerd, dit zijn jouw dromen voor 2018 en zoals de quote luidt “Everything is created twice, first in the mind and then in reality.” Dus de helft van het werk heb je al gedaan.

Dan voor nu: nog een heel mijn uiteinde van 2017. Met veel liefde, gezondheid en een hele hoop plezier.

En ik ben erg benieuwd naar jullie moodboards. Delen jullie ze met ons allemaal?

Tot in het nieuwe jaar!

Liefs,

Jitske

Ps. Op 18 januari is de volgende workshop ‘Het is tijd voor jezelf’ weer. Begin je het jaar goed met concrete tips en inzichten hoe jij in 2018 meer tijd voor jezelf kunt maken. Meld je hier aan.