Waarom je toch zeker 1x per jaar zonder kinderen op vakantie moet gaan

Waarom je toch zeker 1x per jaar zonder kinderen op vakantie moet gaan

(en zonder partner ;)

Zonder kinderen? En zonder partner? Ja zeker! Lekker met vriendinnen, alleen of met iemand anders waar je veel minder tijd mee besteed dan je eigenlijk zou willen.

Mijn vriendin Lianne en ik zijn vaak met elkaar op vakantie geweest. Het begon tijdens onze studie tijd met Rhodos en Thailand. Maar ook een weekendje Barcelona of andere weekendjes weg waren ons niet vreemd. Heerlijk om samen met een vriendin weg te zijn, niks te hoeven, wijntjes drinken, lekker uit eten gaan. Gieren van het lachen om niks of lange gesprekken tot diep in de nacht. Ook de momenten in stilte naast elkaar op het strandbedje waren zo fijn.

En toen kregen we serieuze relaties en kinderen. Dat verandert de invulling van je vriendschap. Of je wilt of niet. Ik weet nog dat we een avond gingen ‘stappen’ toen ik net mijn oudste dochter had gekregen. Om half twaalf zijn we maar weer naar huis gegaan, mamma was moe... Hahaha. Of uren telefoneren zit er ook niet echt meer in. Laat staan op vakantie met elkaar (zonder kinderen).

Nou goed om een lang verhaal kort te maken sinds ik kinderen heb, ga ik elk jaar een weekendje weg. Soms samen met mijn vriend. Soms alleen. En nu dit jaar eindelijk weer samen met Lianne. Ik kijk er nu al naar uit. Eindeloos kletsen. Wijntjes drinken. Shoppen. Lummelen. Dutjes doen. Gek doen. Lekker uitgebreid eten. Mmmmmmm.

 

En weet je wat het leuke is van op vakantie gaan zonder je kinderen?

1.       Je kan in de stand-by modus.

Ik bedoel helemaal niet met mijn kinderen bezig zijn, lijkt me onmogelijk en zou ik ook niet willen. Maar als ik ver weg bent of in ieder geval niet thuis, kan ik geen poepluiers verschonen, pap maken en opstaan als er eentje wakker wordt 's nachts.

2.       Je hoeft nergens rekening mee te houden en hoeft alleen maar te doen waar jij zin in hebt.

Geen rekening houden met slaapjes, op tijd eten, of de kinderen het ook leuk vinden etc.

3.       Als je terug komt zijn je kids nog leuker dan voordat je wegging.

Want een beetje missen maakt dat je met nog meer plezier thuis komt. En misschien de dingen die je voor je wegging irritant vond, nu allemaal niet meer zo erg meer vindt.

4.       Je kunt uitslapen! Laat maar bed. Lekker bijkomen dus.

Ik ben trouwens benieuwd of ik dat nog kan: uitslapen. Maar als het niet lukt, we zitten in een appartement waar ze in de ochtend yoga lessen geven.

5.       Je leert makkelijker nieuwe mensen kennen.

6.       Of als je met iemand weg bent dan hebben jullie eindelijk weer alle tijd om bij te kletsen.

Heerlijk uren kletsen, filosoferen, mensen bekijken. Van die heerlijke vriendinnengesprekken. Is toch anders met je man of je kinderen…

7.       Je doet weer dingen die je anders niet zo gauw zou doen.

En wat dat dit weekend gaat zijn weet ik nog niet maar dat laat ik jullie vast en zeker weten.

Wanneer was jij voor het laatst een paar dagen weg zonder kinderen? En is dat iets waar je naar verlangt of niet aan moet denken? Laat je reactie hieronder achter. Ben super benieuwd!

 

Liefs,

Jitske