Zo kom je in de actiemodus

Zo kom je in de actiemodus

5 tips om je dromen om te zetten in daden

Er zijn véél meer tips om in de actiemodus te komen. Om je dromen werkelijkheid te laten worden. Het hangt ook helemaal af van waar jij stopt of waarom je niet begint. In deze blog krijg je 5 tips die mij altijd enorm helpen om aan de slag te gaan. Maar eerst...

Wat stopt jou om je dromen waar te maken?

Misschien omdat je niet precies weet wat je dromen zijn?

Of omdat je veels te veel dromen hebt?

Of omdat je denkt dat je het niet kan?

Of omdat er nooit tijd voor is?

Of omdat je niet weet waar je moet beginnen?

Of omdat je wel begint maar het niet afmaakt?

Of omdat je denkt dat je het niet waard bent?

Of omdat je elke keer vastloopt als je wilt beginnen?

Of omdat je er het geld niet voor hebt?

5 tips om in beweging te komen

In deze blog geef ik je 5 tips om in de actiemodus terecht te komen. Zodat je in beweging komt. Want geloof me ook ik heb dagen dat ik niet vooruit te branden ben. Dan heb ik nachten slecht geslapen. Niet fit. Of gewoon helemaal geen zin. Soms besluit ik dan een lanterfant dag in te plannen. Gewoon even de boel de boel laten. Maar dat kan niet altijd. Er zijn dagen dan moet er gewoon werk gebeuren. Afspraken die ik na wil komen. Blogs die geschreven moeten worden. En dan zet ik deze 5 dingen in. Ze helpen me elke keer weer.

1.      Kom in de juiste mood

Want vaak zit daar het probleem. Je bent moe. Of je hebt geen zin. Of je hebt de hele dag gehaast en er komt niets uit je vingers.

Wat ik doe om in de juiste mood te komen, is bijvoorbeeld even mediteren. Even stil zijn. Het onderwerp in gedachten nemen waar ik aan wil beginnen. En dan een meditatie aanzetten. Of gewoon mijn ademhaling volgen.

Ik ga ook op een fijne plek gaan zitten, muziekje aan, kopje thee erbij, kaarsje aan.
En als het dan nog niet lukt, lees of kijk ik iets waar ik inspiratie van krijg. Bijvoorbeeld door naar deze video’s te kijken.

2.      Maximaal 6 acties

Kies maximaal 6 dingen die je wilt gaan doen. Kies deze dingen de avond ervoor. Of in de ochtend vroeg. Plan ze in je agenda. Klussen van maximaal 1 uur. Duurt het langer? Breek de klus dan zo op dat het maximaal 60 minuten duurt. Doe eerste de minst leuke dingen. En dan de leukere dingen.
Zo blijft je dag overzichtelijk. Wordt het geen berg waar je tegenop kijkt.

3.      De Pomodoro techniek

Werkt bij mij als een tierelier. In het kort houdt de techniek in: zet een wekker op 25 minuten. Werk 25 minuten onafgebroken door aan 1 taak. Dus niet tussendoor je e-mail checken, je WhatsApp, de telefoon opnemen etc. Na 25 minuten heb je een paar minuten pauze. En na een paar rondes een iets langere pauze.

4.      Zet de eerste stap…

Kom je niet in actie omdat je niet goed weet waar je moet beginnen? Is de droom ‘te groot’. Of zie je enorm op tegen dat wat je eigenlijk wilt of misschien wel moet doen? Zet de eerste stap. In mijn oude werk moest ik heel vaak dingen doen die ik niet echt heel leuk vond. Het enige wat dan hielp was beginnen. Gewoon het eerste telefoontje, de eerste opzet van een plan, de eerste zinnen op papier. Dat geeft namelijk gevoel van voortgang. Dan kom je vanzelf in een stroomversnelling. En zo niet. Dan pak je het de dag erna weer op en doe je weer even 25 minuten wat aan die klus.

5.      Beloon jezelf – maak het leuk!

Als stappen hebt gezet. Je bent in actie gekomen. Je bent weer dichter bij je droom of je doel. Dat is sowieso al een beloning. We stappen er alleen vaak zo snel overheen. Zonde! Sta er juist even bij stil. Wees trots op jezelf met wat je gedaan hebt. En beloon jezelf. Na een dag productief werken, geef jezelf iets. Doe iets. Maak het leuk!

Ik hoop dat je wat een deze tips hebt gehad. Ik zal een volgende keer ingaan op de andere redenen waarom je stopt of niet begint aan het leven van je dromen.

Aan welke tip heb jij het meeste? Heb jij zelf een goede tips om in actie te komen? Laat het me weten in de reacties hieronder. Dan weten medelezers meteen wat de meest effectieve tips zijn voor jullie.

Liefs, Jitske

PS. Deel dit artikel s.v.p. met jouw netwerk door op de Facebook, of  LinkedIn knoppen te klikken hieronder.